De slechte kenmerken van een webhost, let op bij webhosting aanschaffen! Blog

Soms is iets te mooi om waar te zijn of klinkt het gewoon goed. Maar vaak is het verkoop praat en is er dus een addertje onder het gras!

Let op bij deze kreten of eigenschappen:

 1. "Wij maken server backups"
  Leuk als de hele server crashed, maar niet als jij even een backup van eergisteren wilt hebben. Vaak kost het terughalen dan geld.
 2. Onbeperkte opslag / onbeperkt dataverkeer
  Onbeperkt bestaat fysiek niet. Zie o.a. https://www.webhostingtalk.nl/shared-webhosting/26703-unlimited-bandwidth-think-again.html en https://www.webhostingtalk.nl/lounge/33881-onbeperkt.html
  Zelfs als je onbeperkt aantal mailboxen hebt .. iedere mailbox aanmaken kost een beetje opslag (opslag van configuratie en wachtwoord). Als je dat een miljoen keer doet raakt een schijf toch ooit vol .. en dan is er nog niet eens opslag in gebruik voor de mailtjes IN de mailbox zelf ..
  De reden dat het aangeboden wordt is dat slechts een paar procent van de gebruikers HEEL veel opslag zal gebruiken en de rest niet. Vaak bij Amerikaanse aanbieders.
 3. Backups op de server zelf
  Leuk, maar wat als de hele server crashed? Je moet eisen dat backups op een tweede server staan. Liefst ook op een andere locatie. Mogelijk in een ander land. Stel je host in Nederland dan is Belgie of Duitsland een mooie secundaire backup locatie.
 4. Minder dan 48 MB PHP geheugen
  Je hebt tegenwoordig meer dan dit nodig voor een WordPress site met een paar plugins.
 5. Windows hosting
  Als je nog nooit een "blue screen" foutmelding hebt gezien moet je lekker naar Windows hosting gaan. Soms is het nodig, maar voor een PHP site niet. Daarnaast is Windows hosting duurder per maand vanwege de licentiekosten voor Windows. Er zijn overigens ook Linux besturingssytemen die een licentie hanteren, maar dat zijn er niet veel.
 6. Support op werkdagen / 9 tot 5 support
  En wat als je site in de avond plat gaat? Of op een feestdag?
 7. Betalen voor een doorstuur van een extra domein
  Dat is gewoon diefstal! En als het via een "verborgen" iframe gaat ook nog super zoekmachine onvriendelijk.

Bron plaatje: http://www.flaticon.com/free-icon/caution_313034#term=exclamation mark&page=1&position=8


Suggestie? Vraag of opmerking? Laat het ons weten!

Plaats hier je bericht

Reacties (0)