Oude pagina urls herschrijven

Moeilijkheidsniveau: ,

Net een WordPress site opgezet en gedag gezegd tegen je oude Content Management Systeem (CMS)?
Gefeliciteerd! Dat was een goede keuze 🙂

Het probleem van bestaande pagina's

Maar wat doen we met eventuele oude urls zoals: http://mijnsite.nl/?p=pagina&item=overons en http://mijnsite.nl/?p=pagina&item=contact
Die moeten natuurlijk op de een of andere manier omgeschreven worden naar de nieuwe urls: http://mijnsite.nl/overons en http://mijnsite.nl/contact

Makkelijk herschrijven van urls

Hiervoor gebruiken we de plugin genaamd: Redirection (opent nieuw venster). Even installeren en dan een nieuwe "redirect" regel toevoegen.

In dit geval willen we alles wat achter item= staat herschrijven en de rest niet gebruiken. Dat doen we door de volgende Source url regel toe te voegen:  (.*)?p=pagina&item=(.*)
De Target url is nu /$2
Bij redirect aanvinken dat het om een regular expression gaat, en de HTTP code even op 301 – moved permanently zetten. En klaar is Kees! Wel even geduld hebben voordat zoekmachines zoals Google je pagina opnieuw bekijken en de nieuwe pagina's opnemen. De oude pagina's zullen vanzelf verdwijnen uit de indexen.

Uitleg

De Source url bekijkt de pagina waar een bezoeker is en kijkt of er mogelijk een gelijkenis is met onze regel. Als dat zo is moet alles ( dat is (.*) )wat achter item= staat ( dat is dan /$2 ) achter de site ( dat is / ) komen te staan.

 

Updated: 11032011: Regular expression vergeten, bedankt Tibor voor het melden!Suggestie? Vraag of opmerking? Laat het ons weten!

Plaats hier je bericht

Reacties (1)

  1. Tibor says:

    Belangrijk: bij je redirect wel even aanvinken dat het een regular expression betreft.